Vespucci Quartet

www.vespuccikwartet.nl

Lisanne Soeterbroek – 1e viool
Ruña ’t Hart – 2e viool
Stephanie Steiner – altviool
Douw Fonda – cello

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland en Duitsland. Zij speelden op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Zij waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal.
In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorak. In 2015 traden zij op bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. In 2016 speelden zij in een overvol openluchttheater tijdens het Down the Rabbit Festival.
Voor volgend seizoen staat naast de reguliere concertagenda het filmproject ‘Kreutzer-sonate, een liefdesgeschiedenis’ met de jonge Poolse filmmaker Michal Grycko op het programma.

Voor onze concertagenda kijkt u alstublieft op onze website!
http://www.vespuccikwartet.nl

Vespucci foto '13Lisanne Soeterbroek sloot haar Master examen af met een 10 met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths. In 2011 was zij prijswinnaar van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2007 en in 2007 kreeg zij de Kersjes van de Groenekan Vioolprijs. Zij was Young Artist in Residence van de Gelderse Muziekzomer 2008. Al op haar veertiende maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met het vioolconcert van Khatchaturian met het Staatsorkest van Frankfurt an der Oder. Sinds 2013 is zij eerste concertmeester van deFilharmonie van Antwerpen. Lisanne bespeelt een Ferdinand Gagliano uit 1773.

runa solo zwDe veelzijdige violiste Ruña ‘t Hart (1992) maakt indruk door haar kwaliteiten als soliste en als warm pleitbezorgster van de kamermuziek. Haar muzikale interesse beslaat een breed gebied, uiteenlopend van barok tot hedendaagse muziek.
Ruña studeerde bij Coosje Wijzenbeek en Vera Beths. Zij ontving de prestigeuze Kersjesprijs 2016 en 
behaalde haar masterdiploma cum laude. Tevens volgt zij lessen bij Shunske Sato, zowel op moderne als op barokviool. Sindsdien is Ruña uitgenodigd om op verschillende festivals concerten te geven, onder andere het Kamermuziekfestival Utrecht, het festival ‘Next Generation’ in Bad Ragaz, Zwitserland, het Grachtenfestival Amsterdam en de Internationale Fredener Musiktage in Freden, Duitsland.
Ruña speelt op een viool van de achttiende-eeuwse Italiaanse bouwer Landolfi, met een negentiende-eeuwse strijkstok van de Franse bouwer Bazin.  www.runathart.com

IMG_4282 - Version 3Stephanie Steiner volgde haar Bachelor en Masterstudie in Den Haag bij M. Biesta en R. Ephrat vervolgd door een Post Graduate Study aan het Mozarteum in Salzburg bij Professor Thomas Riebl. In 2007 soleerde zij met violiste Lisanne Soeterbroek in Mozart’s Sinfonia Concertante, i.s.m. het Atheneum Kamer Orkest o.l.v. Bas Wiegers. Stephanie remplaceerde in het Asko | Schönberg, het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Stephanie is sinds mei 2010 aangesteld als altvioliste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

IMG_4282 - Version 2

De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York. Tevens volgde hij lessen bij het Cleveland Quartet en het Juilliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in o.a. Boston en New York. Sinds 1994 woont hij in Nederland, waar hij een studie barokcello volgde bij Jaap ter Linden. Naast het Vespucci Kwartet en het Benjamin Franklin Trio, werkt Douw vaak samen met o.a. Emmy Verhey, Gordan Nikolic, Daniel Rowland, Jeroen van Veen en Marije Nie.  Douw is plaatsvervangend aanvoerder cello bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.